Ännu mer städning idag...

..fast idag har vi inte städat utomhus, utan idag blev det så att vi fick skrura och desinficera boxarna i ridhuset där avelsstona står. För nu är det inte länge kvar innan vi får några små fölisar på gården! Kommer bli så mysigt.
Har aldrig varit med vid fölning eller sett ett föls första dagar i livet, så det ska bli riktigt spännande att få uppleva!
Har för övrigt varit en ganska lugn dag. Hade sovmorgon så jag började först vid 10, skönt att få sova ut faktiskt! :)
Sen tog skurningen upp i stort sett hela dagen tills det var dags att ta in hästarna och natta och greja. Har även varit ute på två stycken 20 minuter långa promenader med en av hästarna i det fina vårvädret, synd bara att det har blåst så kallt, annars helt kanon!
Phiona ute på promenad!
Nu ska jag och min sambo börja göra oss klara för att kila ner till stallet och ta farväl av lilla Pärlan som åker iväg till Göteborg till sina nya ägare!

Vårstädning på agendan!

Ojojoj!!! Idag har vi haft fullt upp med vårstädning här på gården! Jannica var ledig så några av hästarna har kommit ut och jobbat lite, annars har dem också fått haft en ledig dag i vårsolen!

Eftersom det då inte direkt varit något jobb med hästarna, så har vi tjejer som jobbat idag glassat i solen med krattor och diverse andra redskap i högsta hugg! Och jag menar verkligen glassat.. Tro det eller ej, men jag har arbetat ute i endast linne idag! :) hade en tröja på mig först och jag trodde jag skulle flyta bort.. Hoppades på att få liiite lite färg i solens strålar, men jag tror att det var att hoppas på för mycket, tyvärr!

Idag har även en häst åkt hem till sin ägare och i morgon åker ännu en, fast denna ska till sin nya ägare! Lite tråkigt känns det allt att det är just den hästen jag fått börja rida och att jag precis kommit underfund med hur hon ska ridas. Men hon används inte så mycket här, så jag tror hon kommer få det toppen i sitt nya hem! :) vi hann iallafall med en sista tur nu ikväll, så jag får vara nöjd!


Äntligen vår!

Åh vad härligt, det är verkligen vår nu!
Här nere i Nyköping har vi toppen väder och haft det ett par dagar nu!
Igår var det till och med 16 grader varmt ute, såå skönt!
Inte som tidigare i veckan när man vaknade och det snöade.. Besvikelsen när man såg att det var vitt på backen var obeskrivlig, dock så regnade allt bort under dagen och sen dess har det varit kanonfint!
Idag är jag ledig och har äntligen lyckats packa upp lite ur alla mina väskor, bättre sent än aldrig?!
Skönt att få lite ordning på grejerna och lite mer plats iallafall.
Har varit en trevlig vecka! I måndags var vi iväg till Bullersta, ridskolan i Nyköping, med två hästar på hoppträning för Johan Spetz, alltid lika roligt att vara med och kolla och agera hästskötare på "bortaplan".
Dock blev vi alla en aning stressade när lastbilen la av på vägen hem mellan passen!
Inte speciellt kul när man har en strikt tidsplan när vi måste hem och lasta ur och göra iordning nästa häst och allt bara klatrar, men det löste sig tids nog..
Onsdag och Torsdag var Jannica iväg på dressyrträning och det hade gått bra, jag var hemma och jobbade i stallet under tiden, någon måste ju göra det också :)
Under veckan har jag även fått börja rida lite på ett varmblodssto vid namn Mia's Pearl, kallas för Pärlan. Har gått lite sisådär faktiskt, men sist var hon riktigt fin och avslappnad, kändes riktigt roligt. Ska rida lite senare idag också, får väl se hur det går ;)

Mycket nytt som hänt

Hallå där, det var länge sen!
Nu är det verkligen mycket som hänt sen sist kan jag lova..!
Var ju verkligen ett bra tag sen jag skrev något här.. Har verkligen inte haft lust alls!
Men nu ska jag försöka vara något aktiv åtminstonne. Kanske inte dagligen, men nån gång då och då sådär.
Har under tiden som bloggen varit typ död hunnit med att resa drygt 60 mil hemifrån för att provjobba i två veckor som hästskötare i Nyköping. Trivdes kanon så därför har jag även hunnit med att flytta dessa dryga 60 mil och bor numer i Tystberga, strax utanför Nyköping!
Jag arbetar som sagt som hästskötare åt en unghästutbildare vid namn Jannica Wadell, världens underbaraste arbetsgivare! Jag har haft tur kan jag lova som fått en sån bra chef!!!
Mina dagar ser ut ungefär som följer:
Vaknar ca 06.30, käka frukost osv. sedan bär det av ner till stallet, fodra packa en himla massa hösilage (ca 36 påsar sådär på morgonen). Kraftfodra, täcka och ut med alla hästarna.. Vi har just för tillfället 16 st på stall.
Sedan är det bara att sätta igång att mocka, byta vatten till de som dricker ur hink, göra nya foderhinkar... Ja, typ så. Sedan vid 11.30 är det lunchfodring och även lunch för oss. Tillbaka till stallet efter matintag och fara iväg till lösdriften där vi just nu har 6 st unghingstar. Även där ska det mockas, fodras, fylla vatten och kollas så alla hästar ser pigga och fräscha ut. Tillbaka till stallet och ta in hästar, spola alla ben (nu när det är så lerigt ute) och sedan börja natta. Vilket innebär borsta alla hästar och se över så de mår bra, kvällsmocka och kolla vatten och lina benen på de som ska ha lindor. Sedan ska all utrustning smörjas och göras fint.
Där emellan hjälper jag också då och då Jannica med att göra iordning hästar före och efter ridning osv. Sen finns det förstås en himla massa extra saker som ingår när man jobbar i stall. Varannan dag sisådär har vi även kvällsfodring vid ca 20.00 Det är ju inte direkt något 7-16 jobb om man säger så, men jag är så nöjd och glad här och kommer stanna ett bra tag! :)
När man slutat jobba om kvällarna är det ungefär äta och sen sova som gäller, annars känner man sig halvt död, så jag hoppas ni har överseende med att jag verkligen inte kommer orka uppdatera varje dag!
Hoppas iallafall att ni vill följa mig på min resa, det är nu livet börjar! ;)
Min personliga favorit i stallet.. Dirty Cam, även kallad DC. 3årig hingst och så vacker att se på! :)

RSS 2.0